De Ardennen beschikken over veel troeven om de toerist te bekoren. Uitgestrekte bossen, breed meanderende rivieren, zachte hellingen, indrukwekkende rots massieven en mooie dorpjes tussen het frisse groen. Maar de Ardennen beschikken ook over een uitstekende gastronomische traditie. Hotels en restaurants verwennen de culinaire liefhebber met regionale specialiteiten. Ook nu weer trekt VDK naar onze dichtste buren. We verblijven in Hotel de la Poste in Bouillon waar de eigenaars al jaren lang een uitstekende reputatie hebben opgebouwd.
dag 1: zaterdag 16 november
Zwevezele – Ragnies – Bouillon
Over Doornik rijden we tot in de buurt vanMons waar we een bezoek brengen aan het memorial waar de eerste en laatste gesneuvelde uit WO1 begraven liggen. Verder tot in Ragnies waar we de distillerie Biercée bezoeken. Het geleid bezoek met degustatie sluiten we af met een middagmaal in de oude brasserie. Na de middag volgen we de vallei van de Semois waar we halt houden aan enkele merkwaardige uitzichtpunten. Na wat vrije tijd in de vallei bereiken we in de vooravond ons hotel, gelegen in het centrum van Bouillon. We sluiten de dag af met een heerlijk gastronomisch 5-gangendiner in restaurant “la Diligence“ van het Hotel de la Poste.
dag 2: zondag 17 november
Bouillon – Sedan – Zwevezele
Na uitgebreid ontbijtbuffet rijden we richting Franse Ardennen en in Sedan, net over de Franse grens, brengen we een geleid bezoek aan het grootste kasteel van Europa. We nemen het middagmaal in de buurt van het kasteel te Sedan en er wacht u hier traditiegetrouw het speciale VDK moment... Trouwe klanten weten wat dit betekent. In de namiddag volgen we de wondermooie Maasvallei tussen Dinant en Namen. Na een stop op de esplanade van de citadel vatten we de terugreis aan na een uitstekende culinaire 2 daagse.de wondermooie Maasvallei tussen Dinant en Na stop op de esplanade van de citadel vatten we de terugreis aan na een uitstekende culinaire 2 daagse.